top of page
Baden

Weingut Franz Keller

Tämä helmi sijaitsee Saksan lounaisosassa Kaiserstuhlissa, aivan Ranskan rajalla. Weingut Franz Keller on äärettömän monipuolinen tila pitkin perintein. Tila ei ainoastaan tee itse huikeita viinejä, vaan myös välittää Saksan, Euroopan ja muun maailman pieniä ja suuria aarteita. Lisäksi täällä voi syödä hyvin: tilalla on kaksi ravintolaa, joista toisella on Michelin tähti vuodesta 1969 lähtien. Eikä yöunistakaan tarvitse olla huolissaan, kun kallistaa päänsä tyynyyn kauniissa, Romantic Hotels -ketjuun kuuluvassa hotellissa Schwarzer Adler -tähtiravintolan yläkerrassa.

 

Tilallinen Fritz Keller seuraa tarkasti edesmenneen isänsä Franz Kellerin linjaa ja valmistaa rutikuivia viinejä. Franz Keller on Saksassa kuuluisa , viinihistorian kirjoihin ikuistettu oman aikansa "viinikapinallinen", jolla oli mm tapana Saksan viinilakien vastaisesti ilmoittaa etiketeissä viinien jäännössokerimäärät. Hän piti tietoa kuluttajalle tärkeänä ja kuulemma maksoi sakot vuosi vuoden perään mukisematta.

 

Tilan hehtaarimäärä on kasvanut Fritzin myötä. Niitä on jo yli 50. Siihen mahtuu jo monenlaisia viinejä. Vaikka tila kunnioittaakin perinteitä, ei se kavahda uutta. Tästä kertoo myös uusi monumentaalinen viinimö, joka on louhittu rinteeseen keskelle viinitarhoja.

 

Aiemmiin tila luokitteli viininsä kolmeen kategoriaan: arkiviinit, sunnuntaiviinit ja juhlapyhäviinit. Vuodesta 2013 viinit luokittelee VDP, jonka mukan tilan arvokkaimmat tarhat ovat: Grosses Gewächst: Schlossberg ja Erste Lage: Oberbergener Bassgeige. Molempien tarhojen määperä on tulivuoriperäistä basalttia.

 

Viljeltävät lajikkeet: Weissburgunder, Grauburgunder, Spätburgunder, Chardonnay, Müller-Thurgau, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon ja Riesling
 

 

 

Tilan kotisivut: www.franz-keller.de

Valikoima:

2019 Oberbergener Bassgeige Spätburgunder Erste Lage

Hinta: 25,90 sis. alv
 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 
bottom of page