Franken

Weingut Horst Sauer

Horst Sauer peri isältään 2,5 hehtaarin kokoisen pikkutilan Escherndorfissa. Vuosikerta 1977 oli ensimmäinen omansa. Samana vuonna syntyi tyttärensä Sandra. Etenkin 80-luvun puolivälistä lähtien Horst on kasvattanut tilan kokoa huomattavasti, mutta hyvin filosofisen ajattelutapansa kautta hän on keksittynyt erityisesti laatuun. Nykyään moni arvostaa tilan Frankenin kirkkaimmaksi tähdeksi. Tila on VDP:n jäsen vuodesta 2001. Eichelmannin mukaan ei löydy toista, joka tekisi yhtä hyvää Müller-Thurgauta tai Silvaneria vuosi toisensa perään. Kansainväliset arviot puoletaan rakastavat Sauerin jalohomeisia harvinaisuuksia, joita tila tekee sekä Silvanerista että Rieslingistä.

 

Tänä päivänä tilalla on viinitarhoja 18,5 hehtaarin verran. Tärkein palstansa on samalla kenties koko Frankenin paras Escherndorfer Lump, joka on etelään aukeava todellinen aurinkomagneetti. Lumpin maaperä on pääasiallisesti simpukkakalkkia. Laakson toisella puolen sijaitseva Escherndofer Fürstenberg on toinen merkittävä palstansa, jonne aurinko paistaa vain iltapäivään asti maaperän ollessa Lumpin kaltainen.

 

Sekä isä Horst että tytär Sandra, jonka vastuulla kellarityöskentely on ollut jo muutaman vuoden ajan, tunnustavat Silvanerin lempilapsekseen. Silvaner on samalla tilan tärkein lajike 40 % osuudellaan. Muut lajikkeet ovat Müller-Thurgau, Riesling, Bacchus, Spätburgunder, Weissburgunder ja Scheurebe. Pieni osa Sauerin viineistä kypsyy tammessa, mielellään luonnon omilla hiivoilla. Tämä ei kuitenkaan ole tilalle erityinen itseisarvo. Mielenkiintoista on, että tila valmisti 2014 lähestulkoon naturaalin viinin Silvanerista. Viinille annettiin nimi ”Es ist wie es ist”, käännettynä ”se on kuten se on”.

 

Huomioitavaa: Saksassa Riesling on kysytyintä tavaraa, Frankenissa Silvaner!

Tilan kotisivut: www.weingut-horst-sauer.de

Valikoima:

2019 Escherndorfer Müller-Thurgau

Hinta: 18,20 sis. alv.

2019 Escherndorfer Silvaner

Hinta: 18,20 sis. alv.

2019 Escherndorfer Riesling

Hinta: 18,20 sis. alv.

2018 AM LUMPEN Silvaner Grosses Gewächs

Hinta: 35,00 sis. alv.

2019 AM LUMPEN Silvaner Grosses Gewächs

Hinta: 38,00 sis. alv.

2019 Sehnsucht Silvaner

Hinta: 32,00 sis. alv.

 

2018 Silvaner Auslese 0,5 l

Hinta: 28,50 sis. alv.