top of page
Franken

Weingut Horst Sauer

Horst Sauer peri isältään 2,5 hehtaarin kokoisen pikkutilan Escherndorfissa. Vuosikerta 1977 oli ensimmäinen omansa. Samana vuonna syntyi tyttärensä Sandra. Etenkin 80-luvun puolivälistä lähtien Horst on kasvattanut tilan kokoa huomattavasti, mutta hyvin filosofisen ajattelutapansa kautta hän on keksittynyt erityisesti laatuun. Nykyään moni arvostaa tilan Frankenin kirkkaimmaksi tähdeksi. Tila on VDP:n jäsen vuodesta 2001. Eichelmannin mukaan ei löydy toista, joka tekisi yhtä hyvää Müller-Thurgauta tai Silvaneria vuosi toisensa perään. Kansainväliset arviot puoletaan rakastavat Sauerin jalohomeisia harvinaisuuksia, joita tila tekee sekä Silvanerista että Rieslingistä.

 

Tänä päivänä tilalla on viinitarhoja 18,5 hehtaarin verran. Tärkein palstansa on samalla kenties koko Frankenin paras Escherndorfer Lump, joka on etelään aukeava todellinen aurinkomagneetti. Lumpin maaperä on pääasiallisesti simpukkakalkkia. Laakson toisella puolen sijaitseva Escherndofer Fürstenberg on toinen merkittävä palstansa, jonne aurinko paistaa vain iltapäivään asti maaperän ollessa Lumpin kaltainen.

 

Sekä isä Horst että tytär Sandra, jonka vastuulla kellarityöskentely on ollut jo muutaman vuoden ajan, tunnustavat Silvanerin lempilapsekseen. Silvaner on samalla tilan tärkein lajike 40 % osuudellaan. Muut lajikkeet ovat Müller-Thurgau, Riesling, Bacchus, Spätburgunder, Weissburgunder ja Scheurebe. Pieni osa Sauerin viineistä kypsyy tammessa, mielellään luonnon omilla hiivoilla. Tämä ei kuitenkaan ole tilalle erityinen itseisarvo. Mielenkiintoista on, että tila valmisti 2014 lähestulkoon naturaalin viinin Silvanerista. Viinille annettiin nimi ”Es ist wie es ist”, käännettynä ”se on kuten se on”.

 

Huomioitavaa: Saksassa Riesling on kysytyintä tavaraa, Frankenissa Silvaner!

Tilan kotisivut: www.weingut-horst-sauer.de

Valikoima:

2021 Escherndorfer Riesling

Hinta: 18,90 sis. alv.

2022 Escherndorfer Müller-Thurgau

Hinta: 19,90 sis. alv.

2021 Escherndorfer Silvaner

Hinta: 18,90 sis. alv.

 

2022 Escherndorfer Lump Silvaner Erste Lage

Hinta: 26,90 sis. alv.

2021 AM LUMPEN  Silvaner GG

Hinta: 39,00 sis. alv.

 

 

 

2020 Sehnsucht Silvaner

Hinta: 29,00 sis. alv.


 

2020 Escherndorfer Lump Scheurebe Spätlese

Hinta: 22,50 sis. alv.

 

2018 Escherndorfer Lump Silvaner Auslese 0,5 l

Hinta: 28,50 sis. alv.

bottom of page