top of page
Baden

Weingut Alexander Laible

Alexander Laible on viinintekijä 13. sukupolvessa, mutta ei jatka työtä isänsä jalanjäljissä Weingut Andreas Laiblella, vaan pikkuserkultaan vuonna 2007 ostamallaan, uudelleen rakentamallaan ja toki myös uudelleen nimeämällään tilalla Durbachissa. Weingut Alexander Laible viljelee luomuna yhteensä 11 hehtaaria viinitarhaa.

 

Alexanderin ura lähti heti alkumetreillä lentoon. Hänen viininsä ovat voittaneet niin lukuisia palkintoja, ettei niitä kehtaa edes luetella :) Puhukoon viinit puolestaan!

 

Alexanderin työtapa on erittäin luonnonläheinen. Mottonsa on, että tarhoille annetaan enemmän kuin niiltä otetaan. Suurin osa viineistään kypsyy teräksessä, ja pullot suljetaan kierrekapselein. Tarhojen nimiä ei pulloissa mainita, vaan Alexander käyttää omaa yhden-kolmen tähden laatuluokitusta. Huikeimmilla viineillään on lisänimi "Chara", jonka tarkoitus on ilmaista viinistä irtoavaa iloa.

 

Alexander on erityisen ylpeä vanhoista Riesling-tarhoistaan, joiden köynnökset ovat yli 50-vuotiaita. Tilan lippulaivaviini onkin Riesling *** Alte Reben. Samalla Riesling on tilan tärkein lajike, mikä on poikkeuksellista Badenin lämmössä. Tottakai myös Weissburgunder, Grauburgunder, Scheurebe, Chardonnay ja Spätburgunder ovat hänelle rakkaita.

Tilan kotisivut: www.weingut-alexanderlaible.de

Valikoima:

2021 Riesling *** Alte Reben
23,00 €

2021 Weisser Burgunder ** 
21,80 €

2021 Chardonnay *** SL 
24,30 €

 
bottom of page