top of page
Rheingau

Weingut Mohr

Tilan nimi oli vielä joitakin vuosia sitten Weingut Wilhelm Mohr Erben, sillä kyseisen herran suku peri tämän 1875 perustetun tilan. Jochen Neher aloitti tilalla vuonna 1980. Hän kasvatti tilan kokoa hieman alkuperäisestä. Hehtaareita on nyt seitsemän. Tilan köynnöskanta on iäkästä: Riesling Alte Reben tehdään yli 80-vuotta vanhojen köynnösten intensiivisistä rypäleistä.

 

Jochen Neher siirtyi luomuvilelyyn 2000-luvun alusssa. Luomusertifikaatti viineillään on vuosikerrasta 2014 lähtien. Viinit sopivat myös vegaaneille.

Vaikka tila on pääasiallisesti Riesling-talo, se on erityisen ylpeä pikkupalstastaan Spätburgunderia naapurikylä Assmannshausenin maailmankuululla Höllenberg-punaviinitarhalla, jonka maaperä on punaista liuskekiveä ja kvartsia.

 

Arvokkain Riesling-tarhansa Lorcher Krone on vanhan Rheingaun lainsäädännön mukaan "Erstes Gewächs". Tarhasta on kirjallista tietoa jo vuodesta 1339. Sen maaperän pääliossa on lössiä, syvemmät osat harmaata liuksekiveä.

Vuosituotanto: 40.000 pulloa

Herr Neherin vaimo on kotoisin Turkista, jossa perheen hyvällä ystävällä on viinitila. Siksi tila sanoo olevansa saksalais-turkkilainen ja myös turkkilaista viiniä on tarjolla.

 

Tilan kotisivut. www.weingut-mohr.de

 

Valikoima:

bottom of page