top of page
Alsace

Domaine Schoffit

Fabienne ja Bernhard Schoffitin tila sijaitsee Alsacen idyllisessä Colmarin kylässä. Viinitarhoja on 17 hehtaarin verran. Tarhojen etäisyys toisistaan on melko suuri, 60 km pohjois-etelä-suunnassa, ja niillä on kaikilla erilainen maaperä. Schoffitin viinit ovatkin todellisia terroir-viinejä.

 

Domaine Schoffitin parhaat viinit tulevat Grand Cru de Thann –tarhalta, jossa Bernhard Schoffit viljelee Rieslingiä, Pinot Gris´tä ja Gewürztramineria. Sen tulivuoriperäinen maaperä on ainutlaatuinen Alsacessa. Schoffit tuottaa upeita, mineraalisia Rieslingejä myös Grand Cru Sommerberg –palstoillaan. Sommerbergin maaperä on graniittia. Kolmannen tarhansa maaperä Lieu-dit-Harth´issa on soraa. Täällä Schoffit viljelee myös Chasselas´ta. Tämän ikivanhan lajikkeen köynnökset ovat tilan vanhimpia. Chasselas Vieilles Vignes tehdään vähintään 80-vuotta vanhojen köynnösten antimista.

Viinien nimi paljastaa niiden makeusasteen: Tradition-viinit ovat kuivia. Caroline-tyttären nimeä kantavat viinit ovat makeampia. ”Cuvée Caroline” kuvastaa usein 20-30 g jäännössokerimäärää. Alexandre-pojan mukaan tuleva ”Cuvée Alexandre” on vielä makeampaa.

Schoffit tunnetaan hienoista jalohomeisista viineistään ja heidät arvostetaan Chasselas-tuottajien kärkikaartiin.

Tilalla ei ole nettisivuja, mutta heitä voi seurata Facebookissa.

Valikoima:

 

2017 Muscat Tradition

 

S: 2,9 g/l  H: 4,4 g/l  A: 13 %
Hinta: 20,60 sis. alv

 

2015 Gewürztraminer -Lieu-dit-Harth- "Cuvée Caroline"

S: 33 /l  H: 3,7 g/l  A: 14 %
Hinta: 20,90  sis. alv

2017 Riesling Grand Cru Rangen "Clos Saint-Théobald"

S: 5,3 /l  H: 6,4 g/l  A: 13,5 %
Hinta: 39,90  sis. alv

 

bottom of page