top of page
Pfalz

Weinmanufaktur Steinbock

IHANIA UUTISIA!

WEINGUT WEEGMÜLLER ON MEILLE NYT WEINMANUFAKTUR STEINBOCK:
 

Steffi Weegmüllerin rakkaus viiniin jatkuu kymmenen oman Scheurebe-köynnösrivillisen parissa! Lisäksi Steffi tekee ostorypäleistä kolmen siskoksen supersuosittua, juuri ja juuri puolikuivaa valkoviinicuvée´tä!

Projektin nimi on Weinmanufaktur Steinbock. Nimi tulee Steffin ja Gabyn horoskooppimerkistä, joka on kauris.

 

2021 Cuvée 3 Schwestern Weissburgunderista, Scheurebestä ja Grauburgunderista on saatavilla heti hintaan 19,30 € sis alv.

 

Vanha teksti: Weegmüller on ihanan perinteinen perhetila upean puuportin takana kauniine sisäpihoineen Neustadt-Haardtissa. Tila on kuulunut tälle Sveitsistä kotoisin olevalle perheelle jo 11 sukupolven ajan.

 

Viinitarhat sijaitsevat tilan välittömässä läheisyydessä. Alaa on lähes 15 hehtaaria. Tila työllistää muutaman henkilön, mutta vastuu viininteosta on Stefanie ”Steffi” Weegmüllerillä. Hän on Saksan ensimmäisiä naispuolisia viinintekijöitä. Kun hän aloitti opinahjon 1980-luvun alussa, oli hän luokkansa ainoa tyttö. Nykyään saman koulun oppilaista kolmannes on naisia.

Steffin sisko Gabriele ”Gaby” Weegmüller huolehtii myynnistä. Gaby on tuttu kasvo Suomenkin ravintoloissa, joissa Weegmüllerin viinejä on nautittu vuodesta 2006 lähtien niin intensiivisesti, että Suomi on noussut Weegmüllerin tärkeimmäksi vientimarkkinaksi.

 

Weegmüller tunnetaan raikkaista, runsaan aromaattisista ja Pfalzille tyypillisistä Rieslingeistä, joilla on hyvä hinta-laatusuhde. Tilallisen oma lempilajike on Scheurebe, josta hän taitaa sekä kuivat että makeat versiot. Valikoiman täydentää Rieslaner, Müller-Thurgau ja burgundilaislajikkeet. Vuonna 2010 Steffi istutti pienen määrän Grüner Veltlineriä, jonka valmistamisesta hän ehti haaveilla pitkään. Punaisista lajikkeista Steffi tekee roséviinejä. Hän haluaa keskittyä siihen, minkä parhaiten osaa. Hän onkin viimevuosina niittänyt mainetta elämäntyöstään ja pilkkeestä silmäkulmassaan. Weegmüllerin viinit taipuvat moneen!

 

Tärkeimmät palstat: Haardter Herrenletten, Haardter Mandelring, Haardter Herzog ja Haardter Bürgergarten. Kunkin tarhan vanhimmat köynnökset ovat n. 40-vuotiaita.

Wine Templellä ei ole lempilapsia, mutta Weegmüllerin siskosten vieraanvaraisuus ja aina positiivinen asenne sekä "Frauen Power" sykähdyttää vuodesta toiseen :)

Päivitys: Stefanie "Steffi" Weegmüllerin elämäntyö viinitilallisena päättyi 1.7.2021. Viinitila on myyty ja sekä Steffi että Gaby siirtyivät  hyvin ansaitulle osa-aikaiselle eläkkeelle. 2020 jäi Steffin viimeiseksi Weegmüllerin viinien parissa. Steffillä on kuitenkin vielä 10 omaa köynnösriviä Scheurebeä, josta hän valmistaa kuivan viinin! Lisäksi Steffi jatkaa kolmen siskoksen puolikuivan cuvéen valmistamisen ostorypäleistä <3

Valikoima:

2022 Scheurebe trocken

Hinta: 19,90 sis. alv

2021 Cuvée 3 Schwestern

Hinta: 19,90 sis. alv

2022 Cuvée 3 Schwestern

Hinta: 19,90 sis. alv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page