Pfalz

Weingut Weegmüller

Weegmüller on ihanan perinteinen perhetila upean puuportin takana kauniine sisäpihoineen Neustadt-Haardtissa. Tila on kuulunut tälle Sveitsistä kotoisin olevalle perheelle jo 11 sukupolven ajan.

 

Viinitarhat sijaitsevat tilan välittömässä läheisyydessä. Alaa on lähes 15 hehtaaria. Tila työllistää muutaman henkilön, mutta vastuu viininteosta on Stephanie ”Steffi” Weegmüllerillä. Hän on Saksan ensimmäisiä naispuolisia viinintekijöitä. Kun hän aloitti opinahjon 1980-luvun alussa, oli hän luokkansa ainoa tyttö. Nykyään saman koulun oppilaista kolmannes on naisia.

 

Steffin sisko Gabriele ”Gaby” Weegmüller huolehtii myynnistä. Gaby on tuttu kasvo Suomenkin ravintoloissa, joissa Weegmüllerin viinejä on nautittu vuodesta 2006 lähtien niin intensiivisesti, että Suomi on noussut Weegmüllerin tärkeimmäksi vientimarkkinaksi.

 

Weegmüller tunnetaan raikkaista, runsaan aromaattisista ja Pfalzille tyypillisistä Rieslingeistä, joilla on hyvä hinta-laatusuhde. Tilallisen oma lempilajike on Scheurebe, josta hän taitaa sekä kuivat että makeat versiot. Valikoiman täydentää Rieslaner, Müller-Thurgau ja burgundilaislajikkeet. Vuonna 2010 Steffi istutti pienen määrän Grüner Veltlineriä, jonka valmistamisesta hän ehti haaveilla pitkään. Punaisista lajikkeista Steffi tekee roséviinejä. Hän haluaa keskittyä siihen, minkä parhaiten osaa. Hän onkin viimevuosina niittänyt mainetta elämäntyöstään ja pilkkeestä silmäkulmassaan. Weegmüllerin viinit taipuvat moneen!

 

Tärkeimmät palstat: Haardter Herrenletten, Haardter Mandelring, Haardter Herzog ja Haardter Bürgergarten. Kunkin tarhan vanhimmat köynnökset ovat n. 40-vuotiaita.

Wine Templellä ei ole lempilapsia, mutta Weegmüllerin siskosten vieraanvaraisuus ja aina positiivinen asenne sekä "Frauen Power" sykähdyttää vuodesta toiseen :)

Tilan kotisivut: www.weegmueller-weine.de

Valikoima:

​​2019 Riesling trocken 1 L
Hinta: 17,30 sis. alv
​​​2018 Scheurebe trocken

Hinta: 18,20 sis. alv

2018 Blanc de Noirs trocken

Spätburgunder
Hinta: 18,20 sis. alv

2019 Cuvée 3 Schwestern

Grauburgunder, Scheurebe, Weissburgunder
Hinta: 18,20 sis. alv

 
2019 Cuvée Fleur

Riesling, Silvaner, Gewürztraminer
Hinta: 18,20 sis. alv

​​​2019 Haardter Mandelring Rieslaner Auslese "von 14 Zeilen"
375 ml

Hinta: 19,90 sis. alv